Qui som

Amics del Ripoll (amicsdelripoll2000@gmail.com) és una entitat creada l’any 2000. Els seus socis fundadors som els autors del Programa de documentació dels béns d’interès del patrimoni cultural i natural del riu Ripoll, promogut per l’Ajuntament de Sabadell i realitzat entre els anys 1997-2000. Un cop acabada la recerca, vam creure convenient continuar treballant, des de l’acció ciutadana, per preservar i recuperar un espai que conserva importants valors naturals i culturals i que pot tenir un paper estratègic en l’educació, la sensibilització i el lleure de tots els ciutadans i ciutadanes.

Així, i com recullen els estatuts de l’associació, l’objectiu principal dels Amics del Ripoll és vetllar i treballar per preservar i millorar els elements patrimonials que es conserven en l’àmbit fluvial. Principalment, la nostra acció es centra en el foment de la recerca sobre aquest patrimoni i en la seva difusió entre els ciutadans, entenent que un coneixement més ampli ha de comportar més respecte per aquest patrimoni.

LOGO AMICS DEL RIPOLLEs tracta de fer aflorar els valors culturals, històrics, arqueològics, arquitectònics, industrials, agrícoles i naturals del conjunt patrimonial de l’àmbit del riu Ripoll i col·laborar positivament i constructiva, fomentant la participació entre l’administració i els ciutadans, en la creació d’un parc fluvial del Ripoll en el qual s’integrin els aspectes cultural, natural, industrial, d’horta i de lleure. En definitiva, col·laborar per fer efectiva la millora integral d’aquesta part del rodal que és el riu Ripoll, prenent com a punt de partida els seus elements patrimonials.

Actualment, l’entitat agrupa una quarantena de socis, gent preocupada pel futur del patrimoni natural i cultural que es troba al Ripoll. Però la nostra vocació és créixer i agrupar totes les persones d’àmbits i formacions diversos que tinguin interès en la recuperació del riu. Volem ser una entitat oberta i plural que ofereixi un marc públic d’opinió i de debat i un àmbit de treball per a tots els qui vulguin col·laborar-hi.

Un pensament sobre “Qui som

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s